Rabarbertaart

Van http://www.kingsheroes.nl/php/recepten_uitleg.php?id=25

Ingrediƫnteningredienten

Deeg:

Vulling:

Saus:

Keukengereikeukengerei

Onder andere:

Werkwijzewerkwijze

Bereiding:

  1. Maak van het bakmeel, de havermout, de bruine suiker, het kaneel en de gesmolten boter een korrelig deeg.
  2. Verdeel de helft over de bodem van een ingevette vorm.
  3. Bedek het deeg met de schijfjes rabarber.
  4. Vermeng in een sauspannetje de suiker (natrena), maizena en vanillesuiker.
  5. Voeg het water toe en roer het geheel goed.
  6. Breng het voorzichtig aan de kook en voeg desgewenst nog wat water toe (het moet schenkbaar zijn).
  7. Giet het vervolgens voorzichtig over de schijfjes rabarber zodat de saus gelijkelijk verdeeld wordt.
  8. Kruimel de rest van het deeg over de rabarber.
  9. Kluts een ei met een beetje water en strijk dit zo goed en zo kwaad over de bovenlaag.
  10. Bak het geheel ongeveer 60 minuten in een oven van 175 graden.

'He is happiest who hath power to gather wisdom from a flower.' - Mary Howitt